Tarina Babarista

MUSIIKILLINEN MELODRAAMA LAPSILLE (JA LAPSENMIELISILLE)

Jean de Brunhoff & Francis Poulenc

Babar on urhea norsu. Kun sen äiti kuolee metsästäjän luodista, jaksaa Babar juosta aina kaupunkiin asti. Siellä Babar tutustuu vanhaan rouvaan, ostaa puvun, voimistelee kaikilla neljällä jalalla ja tapaa serkkunsa & iloisia, surullisia, jännittäviä ja kutkuttavia käänteitä vauhdittavat Francis Poulencin sävelet, jotka vuoroin laulavat, itkevät ja jopa ampuvat tarinan edetessä. Kertojan ja pianistin loihtima satu houkuttelee mielikuvituksen valloilleen, eikä riemulla ole rajoja, kun Babar palaa metsään ja kruunataan kuninkaaksi!    

Ranskalainen klassinen säveltäjä Francis Poulenc muokkasi teoksen BABARIN TARINA Jean de Brunhoffin suosituista norsutarinoista vuonna 1945. Kuten kirjatkin, on musiikillinen versio Babarin synnystä viihdyttänyt lapsenmielisiä sukupolvien ajan. Nyt kaksi nuorta taiteilijaa, pianisti Eveliina Kytömäki ja näyttelijä Juha-Pekka Mikkola, ovat päättäneet kertoa tarinaa Babarista yhä uusille silmä- ja korvapareille.

BABARIN TARINA sai ensi-iltansa Sibelius-museossa Turun Musiikkijuhlilla elokuussa 2004. 


 
"Leppoisassa, lapsiystävällisessä ja pienimuotoisen humoristisessa hengessä toteutettu teos uppoaa niin lapsiin kuin aikuisiinkin... kekseliästä... taiturillista..."
Tomi Norha, Turun Sanomat 22.8.2004


Eveliina Kytömäki on palkittu ja tunnustettu pianisti, joka on konsertoinut myös ulkomailla sekä tehnyt levytyksiä. Tällä hetkellä hän työskentelee Turun konservatoriossa pianonsoiton opettajana.

Juha-Pekka Mikkola on monipuolinen ja palkittu näyttelijä, joka on teatteri- ja kameratöidensä lisäksi toiminut myös käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Voit tilata BABARIN TARINAN luoksesi! Kouluun, päiväkotiin, syntymäpäiville... Esiintyjät tarvitsevat vain vireessä olevan pianon tai flyygelin, yhden selkänojallisen tuolin, pienen pöydän ja 2 x 2 metriä esiintymistilaa.

Esityksen kohderyhmä: 3 - 10 v. lapset, kaikki lapselliset aikuiset. Esityksen kesto: 30 minuuttia.

Tiedustelut: 
juhapekkamikkola@gmail.com

THE STORY OF BABAR can also be told in English or Swedish. Please contact for further information! 
 

   BabarKruunu 
contact: juhapekkamikkola@gmail.com Web design by Gekko Digital